Istoria noastra

world-missions-1024x682

1992 – Se infiinteaza „Asociatia Alege Viata” datorita initiativei unui grup de crestini, format din misionari romani si americani a caror viziune era prezentarea Evangheliei studentilor din campusurile romanesti si formarea lor ca ucenici ai Domnului.

1993 – „Alege Viata” incepe o lucrare de misiune si printre studentii din municipiul Cluj Napoca. in perioada aceasta ia fiinta o lucrare noua – Proiectul Romania – cu diverse programe al caror scop este de a oferi fiecarui roman cat mai multe ocazii atractive de a auzi Evanghelia lui Hristos.

1995 – Numarul studentiilor care se intorc la Domnul creste, o parte din ei angajandu se ca misionari in organizatie. O echipa de misionari este trimisa la Iasi pentru a pune bazele unei miscari crestine – studentesti printre studentii de acolo.

1996 – Lucrarea printre studenti se extinde indreptandu se spre alte doua orase Brasov si Timisoara. Apare o noua ramura – Student Venture – o lucrare printre elevii din Bucuresti.

1999 – Alege Viata trimite primul misionar peste hotare, in Asia.

2000 – Se formeaza un nou department – Sportivii in Actiune – ce isi propune sa ofere sportivilor din Romania diverse ocazii de a auzi Evanghelia.

2001 – Lucrarea cu studentii continua sa se dezvolte in mai multe centre universitare unde nu existau misionari, dar in care se formasera deja nuclee de studenti care impartaseau viziunea de a merge si face ucenici in universitatiile lor.

2002 – Ia fiinta proiectul „Tinerii in Pragul Vietii”, care, in colaborare cu profesorii din Romania, isi propune sa contribuie la prevenirea si solutionarea problemelor majore ale tinerilor liceeni si sa i pregateasca pentru o viata curata, decenta, traita in respect fata de valorile revelate in Cuvantul lui Dumnezeu.

2003 – ” Alege Viata” incepe organizarea de conferinte pentru familii, atat cu scop evanghelistic, cat si cu scopul zidirii spirituale a familiilor crestine, cautand astfel sa vina in intampinarea nevoilor familiilor din Romania.

2005 – Se formeaza echipa media in cadrul „Alege Via?a”, care are drept scop dezvoltarea de site-uri evanghelistice, care sa vina in ajutorul celor care cauta pe Internet raspunsuri la intrebari despre viata, credinta, relatia cu Dumnezeu, etc.

2006 – Se pune un accent mai mare pe parteneriatele cu bisericile locale. Se dezvolta mai multe proiecte de colaborare intre bisericile locale si „Alege Viata”, proiecte destinate sprijinirii lucrarii de evanghelizare si ucenicizare a bisericilor locale din toata tara.

2007 – Site-ul www.everystudent.ro atrage din ce in ce mai multi tineri. 6% dintre romanii care merg pe acest site indica un foarte mare interes pentru Cuvantul Domnului.

incepem sa folosim conferintele de inteligenta emotionala ca strategii pentru a ajunge cu Evanghelia la studentii lideri din universitatile Romaniei.

2008 – Este lansat un nou proiect care foloseste o resursa media foarte atractiva: filmul Magdalena. Multe surori din biserici folosesc filmul si materialele specifice de consolidare in actiuni de evanghelizare si ucenicizare.