Doneaza 2% din impozitul pe venit pentru Alege Viata

Ce înseamnă 2%? Sistemul 2%, prevăzut de Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, permite contribuabililor persoane fizice să direcţioneze 2% din impozitul pe venit către o entitate non-profit (ONG). Astfel 2% este un sistem prin care cetăţenii au posibilitatea de a hotărî în mod direct ce se întâmplă cu o parte a impozitului datorat statului. Dacă nu direcţionaţi aceşti 2% către un ONG, procentul respectiv rămâne în bugetul statului.

Ce trebuie să faci pentru a dona 2%?

Dacă sunteţi salariat, angajat pe baza de contract individual de muncă sau funcţionar public sau dacă aţi obţinut venituri asimilate salariilor descărcaţi Formularul 230 cererea privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual, apoi tipăriţi, completaţi şi semnaţi formularul.
Dacă aţi realizat în anul anterior completarii formularului venituri din alte surse (PFA sistem real, PFA norme de venit, profesii liberale – medic, avocat, notar, expert contabil, arhitect, chirii, câştiguri din investiţii, drepturi de autor, activităţi agricole, etc.), descărcaţi Formularul 200 declaraţie privind veniturile realizate.
Formularele descărcate de la noi de pe pagina de internet sunt precompletate cu datele care indică direcţionarea către Asociatia Alege Viata. De asemenea puteţi obţine formularele gratuit de la sediile Administraţiei Financiare urmând apoi să le completaţi cu datele asociaţiei noastre:

Nume: Asociatia Alege Viata
CUI: 4888424
Cont: RO22INGB0001008170708910

Nu este necesar să indicaţi suma direcţionată, această sumă va fi calculată automat de către organul fiscal.
Vă rugăm să trimiteţi formularele completate şi semnate la administraţia financiară de care aparţineţi până la data de 15 mai.
Formularele pot fi trimise prin poştă, cu scrisoare recomandată, sau pot fi depuse personal la registratura administraţiei financiare.

Vă mulţumim!!